Biografie Chris Hooijkaas

Chris Hooijkaas is altijd internationaal bezig geweest. Kritisch denken werd hem met de paplepel ingegoten. Al twintig jaar geeft hij advies over grote projecten op basis van gezond verstand. Deze ervaring gebruikt hij hier voor de analyse van de huidige ontwikkelingen van de wereldbevolking en de klimaatverandering.

Hij is in 1954 geboren. Het was al vroeg duidelijk dat hij interesse had in cijfers en rekenen. Daardoor viel het hem op dat wat hij hoorde niet altijd klopte en anders was dan mensen dachten. Na het gymnasium heeft hij bedrijfseconometrie gestudeerd in Rotterdam, gevolgd door militaire dienst. Hij werkte bij Shell in een reeks van adviserende, financiële en commerciële functies in verschillende landen. Vanaf 2000 leidde hij teams die overal ter wereld grote projecten doorlichtten en advies gaven over potentiele gevaren en mogelijkheden. Nadat hij Shell verliet heeft hij hetzelfde soort werk voortgezet als onafhankelijk adviseur voor verschillende oliemaatschappijen en elektriciteitsbedrijven.

Chris is getrouwd met een Filipijnse vrouw en heeft vier kinderen en zes (bijna zeven) kleinkinderen die verspreid over de wereld wonen. Hij is graag bezig met zijn verzameling antieke klokken, waar hij ook een boek over heeft geschreven: ‘Speciale Comtoises en Lantaarnklokken’.

‘Nadenken’ en ‘Leren’ staan centraal in dit boek en hij heeft dat ook zelf gedaan bij het schrijven. Door te lezen en logisch na te denken merkte hij eigen misvattingen op, maar ook regelmatig de onzin die anderen verkopen – en die nog geloofd wordt ook. Hij hoopt dat sommige lezers s’nachts wakker liggen van wat ze gelezen hebben en gaan nadenken over de wereldproblemen en hun gevolgen – net als hijzelf.

Heeft u vragen, neem dan contact op met Chris via Contact@DenkNa.info.